Werken als ZZP-er bij de Blue Zones Group

Als leefstijlcoach begeleid je groepen en individuele cliënten naar een gezonde leefstijl: zonder rompslomp met alle aandacht voor je vak.

Als BLCN geregistreerd leefstijlcoach kun je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij een organisatie die veel zorgen rondom het geven van leefstijlcoaching uit handen neemt.

Blue Zones group is een organisatie welke zich ten doel heeft gesteld om een netwerkorganisatie te zijn voor gekwalificeerde leefstijlcoaches. Binnen dit netwerk word je ontzorgd en worden zaken voor je geregeld die jou ruimte en energie geven om datgene te doen wat jij leuk vindt: cliënten begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Regio Apeldoorn

In Apeldoorn wordt de GLI, gecombineerde leefstijlinterventie, niet gecontracteerd bij de huisartsengroep. Leefstijlcoaches dienen dus zelf contracten af te sluiten of moeten zich aansluiten bij een bestaande zorggroep in een andere regio.

Blue Zones group heeft met alle zorgverzekeraars die contracteren een overeenkomst voor het geven van de COOL interventie. Uitzondering in onze regio is het Zilveren kruis waarvoor met machtigingsformulieren dient te worden gewerkt.

Sluit je aan als zelfstandig leefstijlcoach

We bieden twee opties. Het verschil zit hem in de mate van zelfstandigheid die jij wenst. Hieronder schetsen we wat jij krijgt en wat wij voor je regelen.

Pakket 1: Declareren en ondersteunen

Je verdient een percentage van de binnenkomende declaraties.

Wij hebben de contracten met de zorgverzekeraars en regelen de declaratie voor je. Je krijgt gegarandeerd uitbetaald en we nemen het debiteurenrisico over.

We regelen de software en houden deze up to date. Voor de licentie betaal je ons per jaar een vast bedrag (kostprijs). Hierbij profiteer je van de kortingen die wij krijgen bij Fys’Optima.

Het geven van workshops vraagt creativiteit en veel voorbereiding. Dit hoef je niet te doen want je krijgt van ons alle presentaties voor alle workshops uitgewerkt in powerpoints + leesteksten zodat je direct aan de slag kunt. Voorafgaand aan onze samenwerking volg je onze introductiebijeenkomst van 1,5 dag (eenmalige kosten € 250,00 excl. BTW).

Ons ondersteuningsteam beantwoordt 5 dagen per week alle binnenkomende telefoontjes, registreert mensen op de wachtlijst en plant intakes voor je in als je een groep kunt starten.

We maken reclame voor de Blue Zones Group maar we hebben ook zeer korte lijnen met bekende huisartsen waardoor de verwijsstroom sterk onze kant op gaat.

Aandachtspunten

Je doet minimaal 5 groepen per jaar.

Niet inbegrepen – Huur ruimtes

  • Groepsbijeenkomst: € 30 excl btw
  • Kamer voor 1 uur: € 15 excl btw
Blue Zones Group - Gezondheid (Klein)

Pakket 2: ALL-IN

Je verdient een percentage van de binnenkomende declaraties.
Aan de ondersteuning uit pakket 1 heb je mogelijk niet genoeg. Je hebt immers geschikte ruimtes nodig voor je groepsbijeenkomsten en de individuele gesprekken. Je wilt de mensen een kopje koffie aanbieden en je hebt wat technische zaken nodig, zoals een beamer en ander presentatiemateriaal.

In pakket 2 zitten al deze extra “gemakszaken”:

  • je gebruikt onbeperkt onze grote ruimtes voor de groepen incl. beamer / koffie.
  • Je reserveert zonder aanvullende kosten een kamer voor de individuele gesprekken .
Aandachtspunten

Je doet minimaal 5 groepen per jaar.

Interesse?

Wil je meer informatie over het werken als ZZP-er bij Blue Zones Group? Of wil je je meteen aansluiten? Neem dan contact op met Ron en Angelique Noordhuis.