Heb je een vraag?

We hopen dat alles duidelijk voor je is en je enthousiast bent over Blue Zones! Maar misschien heb je nog een vraag. Daarom hebben we de veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Is je vraag niet beantwoord?  Neem dan gerust contact met ons op!

Het programma

Wat is het Blue Zones programma?

Het Blue Zones programma is een uniek leefstijlprogramma, gericht op het verbeteren van jouw leefstijl. Het programma bestaat uit drie fases: Ready? Set. Go! De Ready-fase bestaat uit een breed onderzoek en uitgebreide rapportage. Met verschillende vragenlijsten en allerlei fysieke en medische testjes zoeken we uit waar je graag aan wilt werken en wat jouw verbeterpunten zijn. Als je wilt kun je daarna meedoen met de tweede fase van het programma: Set. In deze fase bespreek je met de leefstijlcoach de uitkomsten van het onderzoek en bepalen jullie samen wat jouw doel van het Blue Zones programma wordt. Jouw leefstijlcoach maakt samen met een team van verschillende professionals een persoonlijk plan. Je bent nu klaar voor de volgende fase van het programma. Go! Onder begeleiding van de leefstijlcoach en een personal trainer ga je zes maanden hard aan de slag voor blijvende verandering. Het programma ziet er voor iedereen anders uit, dus we kunnen nu niet vertellen wat je precies gaat doen die zes maanden. Mocht je een specifieke vraag hebben of meer willen weten dan kun je ons altijd bellen of mailen!

Hoe lang duurt het Blue Zones programma?

Het Blue Zones programma bestaat uit drie fases: Ready? Set. en Go! De Ready-fase bestaat uit een aantal online vragenlijsten en één testmoment op locatie. Je kunt binnen een week jouw overzichtsrapport verwachten. De Set.-fase bestaat uit een persoonlijk gesprek met de leefstijlcoach en het opstellen van jouw persoonlijke plan. Na jouw afspraak verwachten we binnen twee weken jouw programma klaar te hebben zodat je kunt starten. Go! Vervolgens ga je zes maanden onder begeleiding hard aan de slag voor een blijvende verandering.

Uit welke onderdelen bestaat het programma?

Het programma bestaat uit drie fases: Ready? Set. Go! De Ready-fase bestaat uit een breed onderzoek en uitgebreide rapportage. De tweede fase van het programma: Set. bestaat uit een gesprek met de leefstijlcoach en het maken van jouw persoonlijke plan van aanpak. De Go-fase bestaat uit het actief aan de slag gaan met jouw plan. Het programma is uniek voor jou gemaakt en ziet er dus voor iedereen anders uit. Daarom kunnen we nu niet vertellen wat je precies gaat doen die zes maanden. Dat is namelijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke doelstellingen. De inhoud van jouw persoonlijke Go-fase bepaal je samen met je leefstijlcoach en past daarom precies bij jou.

Kan ik ook alleen een onderzoek laten doen?

Ja. Je kunt ervoor kiezen om alleen de Ready-fase van het Blue Zones programma te volgen. In dat geval doe je alleen het uitgebreide onderzoek naar je mentale en fysieke gezondheid en ontvang je van ons de uitgebreide rapportage.

Wanneer kan ik starten met het programma?

Na aanmelding nemen wij contact met je op voor het inplannen van de eerste afspraak. We proberen die afspraak altijd binnen een week te plannen. We maken, indien je dat wilt, daarna de afspraken voor het vervolg van het programma.

Welke onderzoeken krijg ik in de Ready-fase?

De Ready-fase bestaat uit twee onderdelen: een uitgebreide online vragenlijst en aantal medische en lichamelijke testen bij ons op locatie. Met de online vragenlijst brengen we vooral je mentale gezondheid en huidige leefstijl in kaart. Op locatie krijg je onder begeleiding van de fysiotherapeut allerlei onderzoeken, zoals een longfunctie test, verschillende kracht- en conditietesten, een body check (voor je lichaamsgewicht & vetpercentage) maar ook een stresstest op basis van je hartslag en nog veel meer kleine onderzoeken. Dit doen we om een compleet beeld te krijgen van jouw gezondheid.

Hoe ziet het persoonlijke plan eruit?

Voordat ons specialistisch team jouw plan kan maken, ga je in gesprek met de leefstijlcoach. Samen bepalen jullie wat jouw doel wordt van het Blue Zones programma. Waar wil jij aan werken? Afhankelijk van jouw doel en de uitkomsten van de onderzoeken, bepalen wij, samen met jou, de inhoud van het plan. Het kan zijn dat de nadruk in jouw plan ligt op het vinden van ontspanning, of juist op het aanleren van een ander voedingspatroon.

Waar en hoe vaak per week ga ik sporten?

Het Blue Zones programma is voor iedereen anders. Kies je ook voor de Go-fase, dan ga je altijd sporten, want beweging is goed voor zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid! Hoe vaak en welke sport je gaat doen is wel afhankelijk van jouw doel en onderzoeksuitkomsten.

Moet ik een dieet volgen?

Aandacht voor voeding en eetgewoontes is altijd een onderdeel van de Go-fase van het programma. We geven je tips en kennis over voeding, maar niet voor iedereen is een dieet nodig. Mocht uit het onderzoek en het gesprek met de leefstijlcoach blijken dat jij er behoefte aan hebt dan kunnen we er samen mee aan de slag. De leefstijlcoach is de aangewezen persoon om je te helpen met het maken van gezonde voedingskeuzes. Heb je meer specialistische kennis nodig, dan weet je coach precies wanneer je doorverwezen moet worden. Bij Blue Zones zijn een diëtist en een psycholoog betrokken. Hiermee heeft ook dit onderdeel van het Blue Zones programma een hoog kwaliteitsniveau en is alles wat je aangereikt wordt wetenschappelijk onderbouwd. Geen fabels, maar feiten..

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (de GLI) is een volledig vergoed leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Je komt in aanmerking voor de GLI als je BMI hoger is dan 25 en je hebt risico’s op hart-&vaatziektes en/of diabetes type 2. Je huisarts stelt de gezondheidsrisico’s vast. Je komt ook in aanmerking als je BMI hoger is dan 30. Wat het meest belangrijk is, is je motivatie om gedurende 2 jaar tijd en energie te steken in het veranderen van je leefstijl. Voor de GLI heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Het programma wordt dan volledig vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Echt gratis dus. Klik op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie om meer te lezen.

Wat is het verschil tussen het Blue Zones programma en de Gecombineerde leefstijlinterventie?

Het Blue Zones programma is een leefstijlprogramma wat onze professionals hebben ontwikkeld en waarvoor je zelf betaalt. Het programma wordt in 3 fases aangeboden zodat je zelf kunt kiezen hoe uitgebreid je aan de slag wilt. De Ready fase is de start waarin we metingen doen. De Set fase is de fase waarin je je eigen doelen bepaalt met de leefstijlcoach. De Go fase is de fase waarin je aan de slag gaat en waarbij je zelf allerlei onderdelen kunt kiezen. Zo bouw je je eigen leefstijlprogramma. Het programma duurt, als je alle fases afneemt, 6 maanden. Het is mogelijk om de Go fase te verlengen tot maximaal 2 jaar. Het Blue Zones programma kan ook aangeboden of vergoed worden door je werkgever.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een door de minister van volksgezondheid aangewezen programma wat volledig wordt vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Hiervoor moet je voldoen aan een aantal instroomcriteria zoals een BMI hoger dan 25. Om de GLI te kunnen doen is een verwijsbrief van de huisarts nodig die samen met jou bekijkt of je in aanmerking komt. Het programma duurt 2 jaar waarbij je over allerlei thema’s die met gezond leven te maken hebben, wordt gecoacht.

 

Ga ik ook sporten als ik de Gecombineerde Leefstijlinterventie ga doen?

Nee, sporten en bewegen zit niet in de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Bij de tweede groepsbijeenkomst is het thema “Kom in beweging” en praten we in de groep over ieders mogelijkheden om te bewegen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je regelmatig gaat wandelen, ben je al heel goed bezig. We nodigen de buurtsportcoach uit die je meer kan vertellen over het beweegaanbod in de eigen wijk. Zo hopen we dat je een goede keuze kunt maken voor bewegen of een sport wat bij jou past.

Binnen het Go-pakket van het Blue Zones programma zitten allerlei onderdelen die ook met bewegen te maken hebben. Denk aan fitness in kleine groepjes, yoga en Fit op maat. Als je meedoet aan de GLI, kun je hier ook een keuze uit maken. De kosten zijn voor jezelf.

Krijg ik een dieetplan bij de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Nee, je krijgt geen dieet voorgeschoteld als je meedoet aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Binnen de groepsbijeenkomsten die we houden, bestaat wel het thema voeding. We bespreken hoe je gezondere keuzes kunt maken maar je krijgt geen dieet of recepten van ons. Wil je dit wel, dan kun je meerdere dingen doen:

  • je bezoekt een diëtist. Bij Blue Zones zijn diëtistes verbonden dus dat is zo geregeld.
  • je meldt je aan bij het Voedingscentrum waarbij je iedere week een menu in de nieuwsbrief krijgt.
  • we bespreken binnen de groep het thema voeding uitgebreid. Je leert van de anderen en krijgt ideeën over hoe jij gezonde keuzes kunt maken.

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor Blue Zones?

Je kunt je heel gemakkelijk aanmelden voor het Blue Zones programma via het online aanmeldformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op over jouw Blue Zones programma en de eerste afspraak!

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens (e-mail/mobiele nummer) aanpassen?

Je kunt de wijziging van je gegevens het beste doorgeven via ons e-mailadres info@bluezonesgroup.nl. Mocht je het liever via de telefoon doorgeven, dan kun je ons ook altijd bereiken op 055 303 43 88.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of afzeggen?

Als je je hebt aangemeld voor het Blue Zones programma nemen wij contact met je op voor het inplannen van de eerste afspraak. Wil je jouw afspraak wijzigen of afzeggen, bel of mail ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Als je in aanmerking komt voor de GLI dan bespreek je je wens met je huisarts. Hij/zij bepaalt samen met jou of je inderdaad voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Als dat zo is, dan krijg je een verwijsbrief mee. Met deze brief meld je je bij ons aan voor een intakegesprek. Bel hiervoor naar Blue Zones op 055-3034388.

Omdat Blue Zones een zusterorganisatie is van Fysiotherapie Noordhuis mag je ook bellen naar 055-7851483. Meld hierbij wel duidelijk dat je belt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Je mag ook langs komen met je verwijsbrief op de hoofdlocatie van Fysiotherapie Noordhuis aan de Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn (8.00-12.30 en 13.00 – 16.00 uur).

Kosten

Hoeveel kost het Blue Zones Programma?

Het Blue Zones programma bestaat uit drie verschillende fases: Ready? Set. en Go! Je kunt er zelf voor kiezen of je alleen de eerste, de eerste twee, of het complete programma wilt volgen. Je vindt hier de actuele tarieven voor particulieren. Voor werkgevers bieden we maatwerk aan, dus mocht je meer willen weten over de kosten, neem dan gerust contact met ons op!

Wordt de behandeling van Blue Zones vergoed door de verzekering?

Het Blue Zones programma wordt niet vergoed door de zorgverzekering en is ontwikkeld door onze organisatie zelf. Het is echter mogelijk voor mensen met overgewicht en eventuele gezondheidsrisico’s om in aanmerking te komen voor de Gecombineerde  Leefstijlinterventie, afgekort de GLI. De GLI wordt volledig vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Omdat de leefstijlcoaches van Blue Zones de licenties hebben om de GLI aan te bieden, is het bij Blue Zones mogelijk om de GLI te doen. Klik hiervoor op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie. Misschien kom jij niet in aanmerking voor de GLI maar wil je wel werken aan een gezonde leefstijl. Het eigen Blue Zones programma geeft je dan de mogelijkheid om te profiteren van de vakkennis die we hebben. Het Blue Zones programma is voor eigen kosten maar kan ook (deels) vergoed worden door je werkgever. We helpen je graag om daar afspraken over te maken.

Zijn er kosten aan verbonden als ik een afspraak afzeg of niet op de afspraak verschijn?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een afspraak toch niet uitkomt of dat je ziek bent geworden. Als je het ons uiterlijk 24 uur van te voren laat weten hoef je natuurlijk niet te betalen!

Wanneer moet ik betalen voor het programma?

De kosten voor de Ready- en Set-fase betaal je na afloop van je afspraak bij ons aan de balie. De kosten voor de Go-fase betaal je maandelijks vooraf.

Werkgever

Wat zijn de kosten voor mij als werkgever?

Als werkgever kun je het Blue Zones programma aanbieden als preventief medisch onderzoek aan je medewerkers. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie, de doelstellingen en de wensen bepalen we specifiek voor jullie de kosten. Het gaat hier in alle gevallen om maatwerk dus neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Gaat het programma mijn medewerkers veel tijd kosten?

We verwachten dat je medewerkers ongeveer een half uur bezig zijn met het invullen van de online vragenlijst. Daarnaast doen ze op locatie nog een aantal fysieke en medische testen. Dit zal ongeveer een uur duren.

Privacy

Voor welke doeleinden worden mijn gegevens gebruikt?

Je kunt erop vertrouwen dat we bij Blue Zones uitermate vertrouwelijk omgaan met al je gegevens. We gebruiken je gegevens enkel en alleen als dit van de wet mag en voor de doeleinden die we in ons privacy statement hebben omschreven.

Wie heeft inzicht in mijn gegevens?

We delen jouw gegevens nooit met derden. Alleen de medewerkers van Blue Zones die jou begeleiden (jouw leefstijlcoach en personal trainer) kunnen jouw gegevens bekijken.

Overig

Hoe kan ik contact opnemen met Blue Zones?

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 via 055 303 43 88. Je kunt ons ook altijd een mail sturen naar info@bluezonesgroup.nl

In welke plaatsen is Blue Zones gevestigd?

Blue Zones is op dit moment gevestigd in Apeldoorn, op de Anklaarseweg 95 A.

Waar wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie gegeven?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt gegeven op de volgende locaties:

  • Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn, hoofdlocatie van Fysiotherapie Noordhuis (oprichter Blue Zones)
  • Anklaarseweg 95A in Apeldoorn, hoofdlocatie van Blue Zones met trainingszaal en testcentrum
  • Laan van Westenenk 4 (op de FSG Campus) in Apeldoorn, locatie van Blue Zones partner Dieetslim

Wat zijn de algemene voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk dat jij gemotiveerd bent om deel te nemen aan ons programma, dan kunnen we er samen een succes van maken! De overige voorwaarden vind je hier.

Heb ik een verwijzing nodig van een arts om mee te doen?

Je hebt voor deelname aan het Blue Zones programma geen verwijzing nodig. Mocht je specifieke klachten hebben waar wij van op de hoogte moeten zijn, meld dit dan wel altijd! Ons specialistisch team kan altijd met je overleggen of er onderdelen zijn die niet voor jou geschikt zijn.

In het geval je in aanmerking komt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie heb je wel een verwijsbrief nodig van de huisarts. Als je die hebt, dan wordt het GLI programma volledig vergoed.

Ik heb lichamelijke klachten, kan ik dan wel meedoen aan het programma?

Lichamelijke klachten hoeven geen belemmerende factor te zijn voor jouw deelname! We willen iedereen helpen met het Blue Zones programma, dus we zullen er alles aan doen om het programma zo voor je aan te passen dat je ook met klachten kunt deelnemen. In ons specialistisch team zitten ook ervaren fysiotherapeuten die er alles aan zullen doen om deelname voor jou mogelijk te maken!

Is je vraag niet beantwoord?

Neem gerust contact met ons op.

Schakel titel

Toggle content goes here, click edit button to change this text.