Heb je een vraag?

We hopen dat alles duidelijk voor je is en je enthousiast bent over Blue Zones! Maar misschien heb je nog een vraag. Daarom hebben we de veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Is je vraag niet beantwoord?  Neem dan gerust contact met ons op!

Het programma

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (de GLI) is een volledig vergoed leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Je komt in aanmerking voor de GLI als je BMI hoger is dan 25 en je hebt risico’s op hart-&vaatziektes en/of diabetes type 2. Je huisarts stelt de gezondheidsrisico’s vast. Je komt ook in aanmerking als je BMI hoger is dan 30. Wat het meest belangrijk is, is je motivatie om gedurende 2 jaar tijd en energie te steken in het veranderen van je leefstijl. Voor de GLI heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Het programma wordt dan volledig vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Echt gratis dus. Klik op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie om meer te lezen.

Wat is het verschil tussen het Blue Zones programma en de Gecombineerde leefstijlinterventie?

Het Blue Zones programma is een leefstijlprogramma wat onze professionals hebben ontwikkeld en waarvoor je zelf betaalt. Het programma wordt in 3 fases aangeboden zodat je zelf kunt kiezen hoe uitgebreid je aan de slag wilt. De Ready fase is de start waarin we metingen doen. De Set fase is de fase waarin je je eigen doelen bepaalt met de leefstijlcoach. De Go fase is de fase waarin je aan de slag gaat en waarbij je zelf allerlei onderdelen kunt kiezen. Zo bouw je je eigen leefstijlprogramma. Het programma duurt, als je alle fases afneemt, 6 maanden. Het is mogelijk om de Go fase te verlengen tot maximaal 2 jaar. Het Blue Zones programma kan ook aangeboden of vergoed worden door je werkgever.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een door de minister van volksgezondheid aangewezen programma wat volledig wordt vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Hiervoor moet je voldoen aan een aantal instroomcriteria zoals een BMI hoger dan 25. Om de GLI te kunnen doen is een verwijsbrief van de huisarts nodig die samen met jou bekijkt of je in aanmerking komt. Het programma duurt 2 jaar waarbij je over allerlei thema’s die met gezond leven te maken hebben, wordt gecoacht.

 

Ga ik ook sporten als ik de Gecombineerde Leefstijlinterventie ga doen?

Nee, sporten en bewegen zit niet in de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Bij de tweede groepsbijeenkomst is het thema “Kom in beweging” en praten we in de groep over ieders mogelijkheden om te bewegen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je regelmatig gaat wandelen, ben je al heel goed bezig. We nodigen de buurtsportcoach uit die je meer kan vertellen over het beweegaanbod in de eigen wijk. Zo hopen we dat je een goede keuze kunt maken voor bewegen of een sport wat bij jou past.

Binnen het Go-pakket van het Blue Zones programma zitten allerlei onderdelen die ook met bewegen te maken hebben. Denk aan fitness in kleine groepjes, yoga en Fit op maat. Als je meedoet aan de GLI, kun je hier ook een keuze uit maken. De kosten zijn voor jezelf.

Krijg ik een dieetplan bij de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Nee, je krijgt geen dieet voorgeschoteld als je meedoet aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Binnen de groepsbijeenkomsten die we houden, bestaat wel het thema voeding. We bespreken hoe je gezondere keuzes kunt maken maar je krijgt geen dieet of recepten van ons. Wil je dit wel, dan kun je meerdere dingen doen:

  • je bezoekt een diëtist. Bij Blue Zones zijn diëtistes verbonden dus dat is zo geregeld.
  • je meldt je aan bij het Voedingscentrum waarbij je iedere week een menu in de nieuwsbrief krijgt.
  • we bespreken binnen de groep het thema voeding uitgebreid. Je leert van de anderen en krijgt ideeën over hoe jij gezonde keuzes kunt maken.

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Als je in aanmerking komt voor de GLI dan bespreek je je wens met je huisarts. Hij/zij bepaalt samen met jou of je inderdaad voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Als dat zo is, dan krijg je een verwijsbrief mee. Met deze brief meld je je bij ons aan voor een intakegesprek. Bel hiervoor naar Blue Zones op 055-3034388.

Omdat Blue Zones een zusterorganisatie is van Fysiotherapie Noordhuis mag je ook bellen naar 055-7851483. Meld hierbij wel duidelijk dat je belt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Je mag ook langs komen met je verwijsbrief op de hoofdlocatie van Fysiotherapie Noordhuis aan de Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn (8.00-12.30 en 13.00 – 16.00 uur).

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens (e-mail/mobiele nummer) aanpassen?

Je kunt de wijziging van je gegevens het beste doorgeven via ons e-mailadres info@bluezonesgroup.nl. Mocht je het liever via de telefoon doorgeven, dan kun je ons ook altijd bereiken op 055 303 43 88.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of afzeggen?

Als je je hebt aangemeld voor het Blue Zones programma nemen wij contact met je op voor het inplannen van de eerste afspraak. Wil je jouw afspraak wijzigen of afzeggen, bel of mail ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren.

Kosten

Wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie vergoed door de verzekering?

Het is mogelijk voor mensen met overgewicht en eventuele gezondheidsrisico’s om in aanmerking te komen voor de Gecombineerde  Leefstijlinterventie, afgekort de GLI. De GLI wordt volledig vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Omdat de leefstijlcoaches van Blue Zones de licenties hebben om de GLI aan te bieden, is het bij Blue Zones mogelijk om de GLI te doen. Klik hiervoor op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie. Misschien kom jij niet in aanmerking voor de GLI maar wil je wel werken aan een gezonde leefstijl. Het eigen Blue Zones programma geeft je dan de mogelijkheid om te profiteren van de vakkennis die we hebben. Het Blue Zones programma is voor eigen kosten maar kan ook (deels) vergoed worden door je werkgever. We helpen je graag om daar afspraken over te maken.

Zijn er kosten aan verbonden als ik een afspraak afzeg of niet op de afspraak verschijn?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een afspraak toch niet uitkomt of dat je ziek bent geworden. Als je het ons uiterlijk 24 uur van te voren laat weten hoef je natuurlijk niet te betalen!

Privacy

Voor welke doeleinden worden mijn gegevens gebruikt?

Je kunt erop vertrouwen dat we bij Blue Zones uitermate vertrouwelijk omgaan met al je gegevens. We gebruiken je gegevens enkel en alleen als dit van de wet mag en voor de doeleinden die we in ons privacy statement hebben omschreven.

Wie heeft inzicht in mijn gegevens?

We delen jouw gegevens nooit met derden. Alleen de medewerkers van Blue Zones die jou begeleiden (jouw leefstijlcoach en personal trainer) kunnen jouw gegevens bekijken.

Overig

Hoe kan ik contact opnemen met Blue Zones?

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 via 055 303 43 88. Je kunt ons ook altijd een mail sturen naar info@bluezonesgroup.nl

In welke plaatsen is Blue Zones gevestigd?

Blue Zones is op dit moment gevestigd in Apeldoorn, op de Anklaarseweg 95 A.

Waar wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie gegeven?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt gegeven op de volgende locaties:

  • Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn, hoofdlocatie van Fysiotherapie Noordhuis (oprichter Blue Zones)
  • Anklaarseweg 95A in Apeldoorn, hoofdlocatie van Blue Zones met trainingszaal en testcentrum
  • Laan van Westenenk 4 (op de FSG Campus) in Apeldoorn, locatie van Blue Zones partner Dieetslim

Wat zijn de algemene voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk dat jij gemotiveerd bent om deel te nemen aan ons programma, dan kunnen we er samen een succes van maken! De overige voorwaarden vind je hier.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem gerust contact met ons op.