Over ons

Ze leefden nog lang, gelukkig en gezond. Dit keer geen sprookje, maar werkelijkheid! Uit onderzoek van National Geographic blijkt dat er een aantal plekken op aarde zijn waar inwoners gemiddeld veel langer en gelukkiger leven. Deze specifieke plekken worden ‘Blue Zones’ genoemd. Vooral de bijzondere leefstijl van de inwoners blijkt ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig oud worden. Een dagelijks actief leven, veel plantaardige voeding, een levensdoel om je bed voor uit te komen en ook een hechte gemeenschap die ze altijd steunt, blijken de sleutel tot succes in de Blue Zones. Wij vinden dat iedereen een lang en gelukkig leven verdient. Dus besloten wij vanuit dit gedachtegoed mensen te willen gaan begeleiden naar een gezonde leefstijl, om je te helpen jouw eigen Blue Zone te creëren! Het doel? In balans zijn én blijven.

Gezond zijn en blijven is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Het hangt af van veel verschillende factoren die elkaar allemaal beïnvloeden. Bij Blue Zones zijn de leefstijlprogramma’s gebaseerd op het concept van positieve gezondheid. Dit concept gaat er vanuit dat gezond zijn veel meer is dan de afwezigheid van ziekten. Gezond zijn is een gezond lichaam, maar ook om kunnen gaan met de dagelijkse uitdagingen, een fijn sociaal leven hebben en bovenal je mentaal lekker voelen. Al deze aspecten bepalen hoe jij je voelt. Het gaat om het vinden van de juiste balans voor jou. Vanuit deze gedachte bieden wij diverse leefstijlprogramma’s aan:

  • De gecombineerde leefstijlinterventie, ook wel afgekort als de GLI. Dit zijn programma’s voor mensen met overgewicht. De GLI wordt volledig vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico aangesproken wordt. Er bestaan meerdere GLI programma’s die erkend zijn door het RIVM. Blue Zones biedt 2 van deze erkende programma’s aan, nl. het COOL programma, Coachen op Leefstijl en het programma Samen Sportief in Beweging. Struin eens rustig rond op deze website om over deze beide programma’s te lezen.
  • De Blue Zones leefstijlprogramma’s op maat. Dit zijn programma’s die we volledig afstemmen op wat jij nodig hebt. Ook bieden we complete programma’s aan aan bedrijven want ook daar bestaat veel interesse in een gezonde leefstijl voor de werknemers. De Blue Zones programma’s worden niet vergoed en zullen dus door je zelf of door je bedrijf betaald worden. In alle programma’s is de rode draad dat we starten met een breed onderzoek, daarna een persoonlijk plan maken en vervolgens overgaan op intensieve begeleiding.

Met onze aanpak creëren we jouw eigen Blue Zone!

Ons team

Leefstijlcoach & Fysiotherapeut

Fysio: BIG 19035164204

Leefstijl: AGB 90107971

Leefstijlcoach & Bewegingsagoog

AGB 90109097

Leefstijlcoach & fysiotherapeut

AGB 90111691

Leefstijlcoach

AGB 90111550

Praktijkmanager

Chantal Hoffmans

Gezondheidszorg-Psycholoog

BIG 09912466525

Coördinator & Trekker Thematafel Gezond Gewicht Apeldoorn

Mathilde Kruize

Registeradviseur duurzame inzetbaarheid

Laura

Laura Noordhuis

Communicatiemedewerker

Partners

Blue Zones Group Partner - Fysiotherapie Noordhuis
Blue Zones Group Partner - IT 4 Health
Vitale zaak