Blue Zones Apeldoorn is een leefstijlorganisatie waar alle kennis in huis is over gezond leven. Of het nu gaat om gezond eten, bewegen, minder spanning ervaren en lekker slapen of het gaat om het aanpassen van jouw gedrag naar gezond gedrag; de BLCN geregistreerde leefstijlcoaches hebben kennis en kunde in huis op al deze thema’s.

Wij bieden de gratis leefstijlprogramma’s met de naam De Gecombineerde Leefstijl Interventie, afgekort de GLI. In de basisverzekering worden 4 erkende leefstijlprogramma’s volledig vergoed zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Binnen de samenwerking van de Blue Zones organisatie worden de volgende GLI’s aangeboden.

 • COOL, Coachen op Leefstijl
 • SSiB, Samen Sportief in Beweging
 • Beweegkuur

Lees hieronder wat de inhoud is van elk programma of klik op de oranje button om te bekijken welke GLI het beste bij jou past.

COOL Coachen Op Leefstijl

Kernwoorden:

 • Eén vaste leefstijlcoach
 • 16 bijeenkomsten met jouw groep en de coach
 • 8 individuele gesprekken met de coach over jouw eigen thema’s

In dit programma krijg je één begeleider nl. de leefstijlcoach. Je komt in een groep en samen behandel je allerlei onderwerpen op de grote hoofdthema’s Bewegen, Voeding, Slapen & Ontspannen en Gedrag. Naast 16 groepsbijeenkomsten, krijg je ook nog 8 individuele coachingsgesprekken. Je bent zelf in de regie en bepaalt dus ook zelf op welke thema’s jij extra aandacht wilt besteden.

De eerste 8 maanden: Je hebt iedere maand een bijeenkomst in de groep en er worden 4 individuele gesprekken gepland. In deze maanden leer je je eigen patronen herkennen en leer je hoe ons brein werkt waardoor je gaat begrijpen dat het echt heel lastig is om je gedrag te veranderen. Je krijgt kennis over hoe het je nu wel kan gaan lukken. Hier ga je actief mee aan de slag op alle thema’s.

De volgende 16 maanden: In deze fase zie je elkaar 1 x per 2 maanden in de groep en er worden 4 individuele gesprekken gepland. In deze fase ga je jouw gezonde gedrag volhouden. Natuurlijk val je wel eens terug maar je hebt geleerd hoe je jezelf dan weer kunt herpakken. Door alle thema’s nog een keer langs te lopen, herken je steeds beter jouw eigen valkuilen en weet je steeds beter hiermee om te gaan zodat je aan het einde van de 2 jaar zelf de regie hebt in het volhouden van gezond gedrag.

Omdat in het COOL programma de ruimte volledig wordt benut om alle thema’s die te maken hebben met een gezond leefpatroon aan bod te laten komen, is dit het programma waarin je de meeste kennis op gaat doen op het gebied van gezond leven. Gedrag is een heel belangrijk onderdeel waarbij je zult merken dat veranderen niet eenvoudig is en echt met kleine stapjes gedaan moet worden. De ervaring is dat de groepen intensief met elkaar omgaan en dat er zowel met de coach als met elkaar een vertrouwensband ontstaat. Dit maakt COOL op inhoud het meest complete en veilige programma.

Blue Zones biedt COOL op haar beide locaties (Beatrijsgaarde en Anklaarseweg). Je kunt je aanmelden via deze website of klik hier.

SSiB, Samen Sportief in Beweging

Kernwoorden:

 • Begeleiding door professioneel samenwerkingsverband
 • Vliegende start met 8 weken intensief sporten en voedingsadvies
 • Volhoudprogramma met de leefstijlcoach

De SSiB is een leefstijlprogramma wat gegeven wordt door een samenwerkingsverband van professionals. Het programma kent een intensief deel van 2 maanden. Daarna volgt een volhoud-programma van 22 maanden.

De eerste 2 maanden: Je gaat sporten met de fysiotherapeut en die gaat met je mee naar de sportaanbieders waarmee we samenwerken. Ook de leefstijlcoach komt kijken hoe het sporten gaat. Zo ervaar je samen met ons hoeveel plezier je kunt hebben in bewegen. Met de voedingsdeskundige neem je jouw eetpatroon onder de loep en maak je al de eerste stappen naar het maken van gezonde eet-keuzes.

Van maand 3 tot maand 24: Na 8 weken heb je zelf het sporten opgepakt en ben je met je eten aan de slag. De leefstijlcoach blijft je ondersteunen. Er volgen nog 6 groepsbijeenkomsten en je hebt 6 individuele gesprekken met je leefstijlcoach.

Wat dit programma verder zo uniek maakt is dat er een intensieve samenwerking is met het sociale domein en welzijnsaanbieders in Apeldoorn. Ook de gemeente ondersteunt ons waardoor we korte lijnen hebben over onderwerpen waarbij de gemeente voor jou belangrijk kan zijn.

Het programma kent een intensieve start waarbij je in de eerste 8 weken echt heel druk bent met je leefstijl. Na 8 weken heb je zelf het sporten opgepakt en ben je met je eten aan de slag. De leefstijlcoach blijft je ondersteunen.

Blue Zones biedt de SSiB aan op haar beide locaties (Beatrijsgaarde en Anklaarseweg) in samenwerking met sportaanbieders in de buurt. Helaas zijn we door de corona maatregelen niet in staat om de vliegende start aan te bieden en moeten we de start van de groepen uitstellen totdat het weer mogelijk is om in groepsverband te sporten. Als je belangstelling hebt, kun je je wel alvast aanmelden. Onze receptie neemt dan contact met je op zodra we met het programma kunnen starten.

Beweegkuur

Kernwoorden:

 • Beweegplan met de fysiotherapeut
 • Voedingsplan met de voedingsdeskkundige
 • Coachen door de leefstijlcoach

Eerste jaar: In het eerste jaar volg je 2 groepsbijeenkomsten met de fysiotherapeut over bewegen. De fysiotherapeut maakt ook een individueel beweegplan voor jou. Verder volg je 3 groepsbijeenkomsten met de voedingsdeskundige en voor jou wordt een individueel voedingsplan gemaakt. Binnen de beweegkuur gaan de professionals je begeleiden naar lokaal beweegaanbod. Met de leefstijlcoach voer je 6 gesprekjes over je voortgang.

Tweede jaar: Je zult nog 6 gesprekjes voeren met de leefstijlcoach en de voedingsdeskundige verzorgt nog 3 bijeenkomsten voor de hele groep.

De Beweegkuur wordt bij Blue Zones aangeboden door onze partner Leefslim. Bekijk de website via deze link waar je je ook aan kunt melden. LeefSlim is gevestigd aan de Laan van Westenenk.