27 mei 2021: Gratis Online mini-symposium "Op weg naar een gezonde leefstijl; samen de zorg delen"

Voor

 • Leefstijlprofessionals die met name graag de GLI “Samen Sportief in Beweging (SSiB)” willen geven. Voor deze GLI is samenwerking met professionals uit het sociaal- en welzijnsdomein absolute voorwaarde. Hier wil je graag onderdeel van uit maken.
 • Professionals uit het sociaal- en welzijnsdomein die werken in de regio Apeldoorn of Zwolle. Zij werken dagelijks met mensen die extra begeleiding nodig hebben. Naast de issues die er al zijn, kampen deze mensen mogelijk ook met overgewicht of obesitas waarvoor jullie een leefstijlinterventie wel een goed idee vinden.

Door

Leefstijl- & netwerkorganisatie Blue Zones Apeldoorn

Wat gaan we doen?

Het minisymposium wordt online aangeboden op donderdag 27 mei. Tijd: 15.30 tot 17.00 uur met aansluitend een online spatial chat.

 • We vertellen wie we zijn en wat we doen op het gebied van gezondheidsbevordering en leefstijlpreventie;
 • We leggen uit wat een leefstijlinterventie inhoudt en wie de doelgroep hiervoor is. Specifiek gaan we in op de nieuwste leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging omdat deze bij uitstek geschikt is voor deelnemers die tevens begeleid worden in het sociaal- en welzijnsdomein en die het lastig vinden om de eigen regie te nemen om gezonder te gaan leven;
 • We leggen uit wat het doel is van de korte lijnen die we graag met elkaar willen opzetten:
  • Wij signaleren of leefstijldeelnemers meer begeleiding nodig hebben en verwijzen naar de domeinen.
  • Begeleiders uit de domeinen signaleren welke mensen baat kunnen hebben bij een leefstijlinterventie waar men echt bij de hand genomen wordt.
 • Break out sessies
  • In de ene sessie gaan leefstijlcoaches met elkaar in gesprek over het bieden van de GLI programma’s SSiB en COOL. Blue Zones Group kan voor jou de ontzorgende partij zijn zodat jij, als leefstijlcoach, je volledig kunt richten op dat waar je goed in bent, nl. mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl.
  • In de parallelle sessie gaat onze leefstijlcoach in gesprek met zoveel mogelijk mensen die echt op de vloer aan het werk zijn in het sociale- of welzijnsdomein, die werkzaam zijn bij de gemeente of als sportaanbieder. Hoe signaleren we over en weer en concreet: Wat zijn zinvolle werkafspraken en hoe maken we de korte lijnen!
 • Aan het eind komen we weer bij elkaar en eindigen we het mini-symposium met een hele leuke interactieve online vorm, nl. Spatial Chat. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, blijf dan zeker hangen, want dit is echt heel leuk en de zojuist gemaakt ‘korte lijnen’ krijgen dan meteen al meer inhoud.

Aanmelden

Geef je op, want we kijken er naar uit om een mooie brede en regionale samenwerking op poten te zetten ten behoeve van alle mensen die te maken hebben met overgewicht en die meer hulp nodig hebben dan alleen de gecombineerde leefstijlinterventie.