Het CooL leefstijl programma

Een gezonde leefstijl bereik je niet zomaar. Waarschijnlijk heb je zelf al van alles geprobeerd om af te vallen en merk je dat je het lijnen niet vol kunt houden. Sterker nog: ná een lijnpoging kom je zelfs meer aan dat dat je ervóór woog!

Dat komt omdat stelselmatig te weinig of te beperkt eten niet werkt. Ook nooit zàl werken. Op wilskracht hou je het enkele maanden vol en dat is dan ook precies de reden waarom ieder dieet werkt. Bij alle gekke en bizarre diëten val je echt wel af, maar hou het maar eens vol!

Wij zijn van mening dat het enige echt goede dieet is: een gezonde leefstijl. Waarom? Omdat er veel meer komt kijken bij afvallen dan minder eten. In het leefstijlprogramma bespreken we allerlei thema’s die van belang zijn. Welke thema’s dit zijn voor jou is heel persoonlijk en daarom zien we elkaar niet alleen in de groep maar ook individueel.

Nieuw: GLI voor jong volwassenen

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je dolgraag iets doen aan overgewicht? Dan is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) misschien wel iets voor jou!

Waar?
Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn (in het pand van Fysiotherapie Noordhuis)
Maandagavonden van 20.30 tot 22.00 uur. Startdatum bij voldoende aanmeldingen is 8 november 2021. Kijk hier voor alle data van deze groep.

COOL is een 2 jaar durend programma welke volledig wordt vergoed in de basisverzekering. Je eigen risico wordt NIET aangesproken. We praten dus echt over een gratis programma.

Waar werk je aan?

Als je nu niet gezond leeft en je hebt (mede) daardoor last gekregen van overgewicht, dan is het best lastig om ineens het roer om te gooien. Misschien heb je al wel eens wat geprobeerd: een dieet of fanatiek sporten. En misschien heb ook jij hierbij ervaren dat dit niet werkt.
Wij leggen je uit waarom een dieet niet werkt en waarom alleen maar het zweet voor je ogen te sporten ook niet helpt. We leren je hoe je met kleine stapjes telkens iets kunt veranderen aan je manier van leven op een manier waardoor je het ook echt gaat volhouden. Daarom duurt het programma 2 jaar. Die tijd heb je echt nodig!

Voor deze groep willen we alleen jong volwassenen bij elkaar hebben in de groep. We denken dat dit hartstikke leuk werkt. Dus aarzel niet langer want dit belooft een unieke groep te worden!

de vorm van het programma

De leefstijlcoach verzorgt groepsbijeenkomsten waarin je, samen met je groep van ongeveer 10 personen, kennis krijgt aangereikt over diverse leefstijlthema’s. Je verkrijgt inzichten en het word je duidelijk wat feiten en wat fabels zijn. Met alles wat je leert, ben je in staat zelf de regie te nemen om te komen tot een gezonde leefstijl.

Doel: door kennis en inzicht steeds een stapje verder komen naar een gezonde leefstijl.

Binnen het programma krijg je 8 individuele coachingsgesprekken aangeboden. Tijdens deze gesprekken ga je aan de slag met de thema’s die voor jou het meest belangrijk zijn. Doordat je zelf bepaalt wat het onderwerp van de sessie is, wordt er maatwerk geleverd.

De thema's
 • Kleine stapjes maken een groot effect;
 • In beweging komen;
 • Bewust gezonde voeding kiezen;
 • Omgaan met verleidingen;
 • Stress en ontspannen;
 • Slapen;
 • Structuur aanbrengen;
 • Terugval voorkómen;
 • En nog veel meer!

Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen en die bepalen hoe jij je gedrag met kleine stapjes kunt aanpassen.

Duur van het programma

Het CooL leefstijlprogramma duurt 2 jaar. In de eerste 8 maanden zien we elkaar iedere maand en wordt er vooral gewerkt aan het veranderen van gedrag. In de volgende 16 maanden zien we elkaar 1 x per 2 maanden en werk je vooral aan het volhouden van het gezondere gedrag.

In totaal heb je dus 16 groepsbijeenkomsten waarin diverse thema’s worden besproken met elkaar. Daarnaast heb je gedurende het programma 8 x een individueel gesprek met je leefstijlcoach waarin je werkt aan je persoonlijke doelstellingen.

Locaties en agenda
 • We bepalen telkens op welke dag en tijdstip een nieuwe groep kan starten. Dit maken we bekend op deze site.
 • We nemen de aanmeldingen aan en plaatsen de mensen op de wachtlijst voor de groep die ze kiezen. Het is mogelijk om voor meerdere groepen op de wachtlijst te staan.
 • Zodra we 8 mensen op de wachtlijst hebben staan, maken we definitief bekend wat de startdatum wordt.
 • Voor iedereen op de lijst wordt een intake-afspraak gepland met de eigen leefstijlcoach.
 • Na de intake besluit je definitief of je mee gaat doen en in welke groep je komt.