Het CooL leefstijl programma

Een gezonde leefstijl bereik je niet zomaar. Waarschijnlijk heb je zelf al van alles geprobeerd om af te vallen en merk je dat je het lijnen niet vol kunt houden. Sterker nog: ná een lijnpoging kom je zelfs meer aan dat dat je ervóór woog!

Dat komt omdat stelselmatig te weinig of te beperkt eten niet werkt. Ook nooit zàl werken. Op wilskracht hou je het enkele maanden vol en dat is dan ook precies de reden waarom ieder dieet werkt. Bij alle gekke en bizarre diëten val je echt wel af, maar hou het maar eens vol!

Wij zijn van mening dat het enige echt goede dieet is: een gezonde leefstijl. Waarom? Omdat er veel meer komt kijken bij afvallen dan minder eten. In het leefstijlprogramma bespreken we allerlei thema’s die van belang zijn. Welke thema’s dit zijn voor jou is heel persoonlijk en daarom zien we elkaar niet alleen in de groep maar ook individueel.

de vorm van het programma

Groepsbijeenkomsten waarbij we in iedere bijeenkomst een thema bespreken en waar je kennis krijgt over het onderwerp. Je bespreekt samen zaken en je maakt kleine opdrachten voor jezelf. Doel: door kennis en inzicht steeds een stapje verder komen naar een gezonde leefstijl.

Individuele coachings-gesprekken. In deze gesprekken ga je aan de slag met de thema’s die voor jou het meest belangrijk zijn. Hier wordt maatwerk geleverd.

de thema's in de eerste 8 maanden
 • Met kleine acties een groot effect halen.
 • In beweging komen.
 • Structuur in lekker eten.
 • Slapen, ontspannen en stress.
 • Gezond in het weekend
 • Gezond gedrag in stand houden

Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen en die bepalen hoe jij je gedrag met kleine stapjes kunt aanpassen.

Duur van het programma

Het CooL leefstijlprogramma duurt 2 jaar. In de eerste 8 maanden zien we elkaar iedere maand en wordt er vooral gewerkt aan het veranderen van gedrag. In de volgende 16 maanden zien we elkaar 1 x per 2 maanden en werk je vooral aan het volhouden van het gezondere gedrag.

In totaal heb je dus 16 groepsbijeenkomsten waarin diverse thema’s worden besproken met elkaar. Daarnaast heb je gedurende het programma 8 x een individueel gesprek met je leefstijlcoach waarin je werkt aan je persoonlijke doelstellingen.

Locaties en agenda
 • We bepalen telkens op welke dag en tijdstip een nieuwe groep kan starten. Dit maken we bekend op deze site.
 • We nemen de aanmeldingen aan en plaatsen de mensen op de wachtlijst voor de groep die ze kiezen. Het is mogelijk om voor meerdere groepen op de wachtlijst te staan.
 • Zodra we 8 mensen op de wachtlijst hebben staan, maken we definitief bekend wat de startdatum wordt.
 • Voor iedereen op de lijst wordt een intake-afspraak gepland met de eigen leefstijlcoach.
 • We hopen nog op minimaal 2 aanmeldingen extra zodat we met 10 mensen de nieuwe groep kunnen starten. Bij 10 deelnemers start de groep.

Sporten en diëten

Voor alle duidelijkheid benoemen we op deze plek dat sporten onder begeleiding en het krijgen van een dieet NIET tot het COOL programma horen. Binnen het programma gaat het om het aanzetten tot bewegen, maar je wordt niet begeleid tijdens het bewegen. Hier zijn een aantal redenen voor:

 • Een dieet is prima maar wat wij veel belangrijker vinden is dat je toewerkt naar een gezond eetpatroon. We leren je graag welke keuzes je daarvoor kunt maken zodat je zelf bepaalt wat je eet. Je leert bij ons dat je kunt kiezen voor eten wat voedt en niet alleen vult.
 • Bewegen vinden we heel erg belangrijk. Maar hoe je beweegt en hoe vaak je beweegt bepaal je zelf. Als het voor jou duidelijk is dat je meer zult moeten gaan bewegen om af te vallen, dan is het essentieel dat je iets kiest wat je leuk vindt zodat je het vol kunt houden. Stel dat we je verplicht bij ons in de praktijk zouden laten sporten, dan zou je dit misschien een tijdje doen maar hou je het vol?
 • Blue Zones is een zusterorganisatie van Fysiotherapie Noordhuis. Deze praktijk heeft een mooi aanbod aan groepslessen aan de Anklaarseweg 95A in Apeldoorn. Mocht één van de lessen passen binnen jouw beweegkeuze, meld je dan bij ons want dan krijg je de eerste 2 lessen cadeau.