Samen Sportief in Beweging programma SSiB

Een gezonde leefstijl bereik je niet zomaar. Naast het kiezen van gezond eten weet je best wel dat je werk moet maken van meer bewegen. Je wilt echt wel graag gaan sporten maar hoe je hier mee moet starten, vind je misschien erg moeilijk. Wat is een goede sport voor jou? Kun je het wel? Ga je het leuk vinden? Allemaal vragen die helemaal niet vreemd zijn.

Voor die mensen die geen of minder ervaring hebben met sporten, is de SSiB een uitkomst. Je zoekt begeleiding bij het (weer) in beweging komen en het kiezen van een sport die bij je past. Door te starten met de fysiotherapeut maken we het bewegen veilig en verantwoord.

Basiscursus van 8 weken

De basiscursus: 8 weken

Met je groep van ongeveer 10 personen start je met de basiscursus. Deze cursus duurt 8 weken. Wat ga je doen?

Onderdeel Bewegen
  • In week 1 t/m 3 sport je 2 x per week een uur met de fysiotherapeut.
  • Van week 4 t/m 8 sport je 2 x per week bij verschillende sportaanbieders met wie we samenwerken.
  • Doel: Na 8 weken ben je lekker aan het sporten en kun je een sport kiezen die bij je past. Er is geen drempel meer om lid te worden van een sportvereniging of sportclub van jouw keuze.

LET OP:

Het sporten in de basiscursus van 8 weken is gratis. Daarna word je lid van een sport en zijn de kosten voor jezelf.

Onderdeel Voeding
  • Van week 1 t/m 8 heb je 1 x per week een voedingsles van een uur.
  • Doel: Na 8 weken weet je wat gezonde keuzes zijn en weet je hoe je een gezonde maaltijd kunt klaarmaken en wat verantwoorde tussendoortjes zijn. Je krijgt geen dieet en ook geen vast menu. Wat je leert, is hoe je zelf de goede keuzes kunt maken.

Volhoudprogramma van 22 maanden

Het volhoudprogramma van 22 maanden

Na de intensieve start waarin je de basiscursus van 8 weken hebt gevolgd, wordt je nog 22 maanden begeleid om alles wat je geleerd hebt vol te kunnen houden.

  • Verspreid over 22 maanden kom je 6 x bij elkaar met je eigen groep. De leefstijlcoach behandelt allerlei thema’s die te maken hebben met een gezonde leefstijl. Het zal niet alleen gaan over voeding en bewegen. Het zal ook gaan om slapen, ontspannen, stress, je gedrag enzovoorts.
  • Verspreid over 22 maanden krijg je 6 individuele gesprekken met de coach. Samen bespreek je onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.
Duur van het programma

Het volledige leefstijlprogramma duurt 2 jaar en wordt volledig vergoed in de basisverzekering. Het eigen risico is niet van toepassing.

Als je na de basiscursus van 8 weken doorgaat met sporten, zijn de kosten voor jezelf. Je kunt gebruik maken van het aanbod van de sportaanbieders bij wie je tijdens de cursus hebt gesport maar je kunt ook prima je eigen keuze maken. Doordat wij hier geen invloed op uit zullen oefenen, bepaal je ook zelf hoeveel kosten je wilt maken voor bewegen & sporten. We zien bijvoorbeeld ook wel dat mensen met elkaar afspreken om een aantal keer per week samen te wandelen. Dat kost je niets.