Samen Sportief in Beweging programma SSiB

Een gezonde leefstijl bereik je niet zomaar. Naast het kiezen van gezond eten weet je best wel dat je werk moet maken van meer bewegen. Je wilt echt wel graag gaan sporten maar hoe je hier mee moet starten, vind je misschien erg moeilijk. Wat is een goede sport voor jou? Kun je het wel? Ga je het leuk vinden? Allemaal vragen die helemaal niet vreemd zijn. Voor die mensen die graag meegenomen willen worden naar verschillend sportaanbod is de GLI Samen Sportief in Beweging een hele goede keuze. De eerste 2 maanden zijn heel intensief en je wordt hier letterlijk meegenomen de gezonde leefstijl in. We doen met je mee en we doen het voor. Daarna word je door de leefstijlcoach regelmatig gezien, zowel in de groep als individueel.

De vorm van het programma

Het SSiB programma duurt 2 jaar. In de eerste 8 weken maak je een vliegende start. Je sport 2 x per week met de fysiotherapeut en de sportaanbieders met wie we samenwerken. Het doel is dat je na 8 weken een sport hebt gevonden die je blijft doen. Wat je verder nog doet tijdens de eerste 8 weken van het programma is elke week een uur om tafel met de voedingsdeskundige om jouw eetpatroon onder de loep te nemen. Doel hiervan is dat je weet hoe je gezonde keuzes kunt maken en waar je valkuilen zitten om toch ongezond te eten.

Na deze intensieve 8 weken blijf je nog 22 maanden in het programma. De leefstijlcoach verzorgt nog 6 groepsbijeenkomsten en je krijgt nog 6 individuele gesprekken met je coach. Omdat je al die tijd meedoet in de groep, ontstaan vaak leuke afspraken met elkaar om elkaar te helpen een gezonde leefstijl vol te houden.

Sportaanbieders

We werken samen met de buurtsportcoaches van Accres, sportstimulering. Ook hebben we in “eigen huis” leuke sportmogelijkheden zoals zumba, pilates, fitness en yoga.

Vanwege de RIVM maatregelen in het kader van corona is het momenteel niet mogelijk om samen te sporten. Als dit weer mogelijk wordt op een veilige manier, melden we ons op deze site en vertellen we meer over de sportmogelijkheden.