GLI
CooL

Je wilt afvallen, je wilt gezonder worden en een betere conditie krijgen. Of je wilt minder medicijnen gebruiken. En je wilt hierbij op een praktische manier begeleid worden.

Gecombineerde leefstijl interventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) jouw gezonde keus!

In 2019 heeft de overheid al bepaald dat de GLI volledig vergoed moet worden in de basisverzekering zonder dat het eigen risico van toepassing is. Het programma is dus helemaal gratis. En dat is niet voor niks. Het werken naar een gezonde leefstijl is bijzonder belangrijk. Eigenlijk weet iedereen dat wel, maar lukt het jou om de stappen te maken die nodig zijn om blijvend je leefstijl aan te passen?

Wie komt in aanmerking voor de GLI?

Iedereen met een BMI hoger dan 30 komt in aanmerking voor de GLI. Daarnaast kunnen mensen met een BMI tussen 25 en 30 eveneens in aanmerking komen maar zij moeten een extra risicofactor hebben. Hierbij gaat het om een risicofactor voor hart- en vaatziekten en/of diabetes type 2 of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.

Bespreek je wens met je huisarts. Hij/zij weet of er sprake is van risicofactoren. Als je voldoet aan de criteria kan de huisarts, in overleg met jou, een verwijzing uitschrijven voor de GLI. Om een verwijzing te krijgen is het heel erg belangrijk dat je motivatie om deel te nemen aan het programma hoog is. Alleen met een goede motivatie hou je het 2 jaar vol!

De GLI bij Blue Zones

De leefstijlcoaches die zich hebben aangesloten bij het Blue Zones leefstijlnetwerk bieden de erkende leefstijlinterventie COOL aan. COOL staat voor Coachen op Leefstijl. Alle coaches zijn in het bezit van een licentie voor het geven van COOL en staan geregistreerd in het BLCN register.

COOL: Coachen op Leefstijl

Leefstijl is alles wat je doet om gezond te blijven. Het maken van keuzes staat centraal. Kies je ervoor om gezond eten te kopen? Kies je ervoor om (meer) te gaan bewegen, beter tot rust te komen etc.? De leefstijlcoach helpt je om de stappen te maken waarmee je tot actie komt om jouw leefstijl blijvend te veranderen. Het totale programma duurt 2 jaar en deze doorloop je samen met een groep deelnemers van ongeveer 10 personen. Naast de bijeenkomsten in de groep, spreek je je coach regelmatig individueel om te werken aan jouw specifieke thema’s.

Wil jij gaan voor de Gecombineerde Leefstijl interventie?

Bespreek je wens met je huisarts. Als je voldoet aan de criteria kan de huisarts, in overleg met jou, een verwijzing uitschrijven voor de GLI. Het programma wordt dan volledig vergoed door je ziektekostenverzekering.