Gecombineerde leefstijlinterventie

Wat jou bezig houdt

 • Je wilt afvallen
 • Je wilt gezonder worden
 • Je wilt een betere conditie
 • Je wilt minder medicijnen gebruiken
 • Je wilt een professionele begeleiding

Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een leefstijlprogramma. De gecombineerde leefstijlinterventie, afgekort de GLI,  is de naam voor leefstijlprogramma’s voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Tijdens zo’n programma ga je, samen met je leefstijlcoach aan de slag om samen te werken aan een gezonde leefstijl die bij jou past.

Volledige vergoeding

De GLI’s worden volledig vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. De deelnemer krijgt geen factuur. Wij declareren via de huisartsen-zorggroep Zo Healthy rechtstreeks naar ALLE zorgverzekeraars. (Lees meer over Zo Healthy op www.zohealthylife.nl).

Geen verplicht sportabonnement

Bewegen is één van de aspecten waarnaar gekeken wordt bij je leefstijl. Iedereen maakt zijn eigen keuze welke sport of beweegactiviteit bij hem/haar het beste past maar je bent binnen de GLI nooit verplicht om een sportabonnement af te nemen.

Locaties en agenda

De GLI bijeenkomsten worden gehouden bij de locaties van Fysiotherapie Noordhuis. We mogen starten met een groep als er 10 deelnemers zijn.

Beatrijsgaarde 1 Apeldoorn 

 • Maandag van 15.30 tot 17.00 uur. Leefstijlcoach Angelique Noordhuis. Als u belangstelling heeft voor de maandag, dan kunt u zich aanmelden voor de groep. We starten met de intakes als er 10 deelnemers zijn.
 • Vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur. Leefstijlcoach Anouk Lieferink. Als u belangstelling heeft voor de vrijdag, dan kunt u zich aanmelden voor voor de groep. We starten met de intakes als er 10 deelnemers zijn.

Anklaarseweg 95A Apeldoorn

 • Donderdag van 13.30 tot 15.00 uur. Leefstijlcoach Anouk Lieferink.
 • Als u belangstelling heeft voor de donderdag, dan kunt u zich aanmelden voor voor de groep. We starten met de intakes als er 10 deelnemers zijn.

Wie kan meedoen?

Je komt in aanmerking voor de GLI als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je hebt overgewicht (BMI > 25) met daarbij risico’s op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziektes of;
 • Je hebt ernstig overgewicht (BMI > 30)
 • Je bent voldoende gemotiveerd om 2 jaar lang tijd en energie te steken in het werken naar een gezonde leefstijl.

Als deelnemer aan de GLI word je  2 jaar begeleid op het gebied van gezonde eetgewoontes, een gezond beweeggedrag en hoe je dit in kunt passen in het dagelijkse leven. Het doel van de GLI is het realiseren van een gedragsverandering om de gezonde leefstijl ook echt vol te kunnen houden.

GLI bij Blue Zones leefstijlgroep
De leefstijlcoaches van Blue Zones leefstijlgroep geven het CooL leefstijlprogramma. CooL staat voor Coachen op Leefstijl en is een volledig erkende GLI.

In 5 stappen meedoen aan een CooL programma in Apeldoorn

Stap 1: bekijk hierboven of je in aanmerking komt voor deelname aan CooL

Stap 2: lees hier alles over het programma en de thema’s die aan bod komen.

Stap 3: bespreek je wens met je huisarts. Als hij of zij ook ziet dat je goed gemotiveerd bent en voldoet aan de voorwaarden om mee te doen, dan krijg je een verwijsbrief mee.

Stap 4: bekijk hierboven op welke locatie je mee wilt doen en voor welke groep je je wilt aanmelden.

Stap 5: meld je aan bij ons zodat we je op de wachtlijst kunnen plaatsen. Zodra er 10 deelnemers zijn, wordt de startdatum bekend gemaakt en worden de afspraken voor de intakes gepland.